ΤΜΗΜΑ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ – ΛΕΙΖΕΡ

spectralisΤο τμήμα αμφ/δους είναι εξοπλισμένο με τελευταίου τύπου μηχάνημα ψηφιακής φλουοροαγγειογραφίας, μηχάνημα αγγειογραφίας με πράσινο ινδοκυανινης και με το τελευταίο μοντέλο τομογραφίας οπτικής συνοχής το OCT SPECTRALIS το οποίο διαθέτει σύστημα TruTrack και το οποίο επιτρέπει την ταυτόχρονη ανάγνωση και σύγκριση της φλουοροαγγειογραφίας με την τομογραφία οπτικής συνοχης.

spectralis2Επίσης έχει υπερηχογραφία τύπου Α και Β ιδιαίτερα χρήσιμη στην διερεύνηση πιθανής αποκολήσεως επι θολερών διαθλαστικών μέσων, ως και στην διερεύνηση ενδοφθάλμιων όγκων, ως και οπτίκο πεδίο OCTAPUS και μικροπεριμετρίας. Έτσι είναι δυνατή η μελέτη όλων των νόσων του χοριοαμφ/δους( διαβητική αμφ/δοπαθεια, απόφραξη κεντρικής φλεβός η κλάδου αυτής, εκφυλίσεις , φλεγμονές ως και παθήσεις του οπτικού νεύρου ).

Η αγγειογραφία με ινδοκυανίνη είναι το μοναδικό μέσον μελέτης της χοριοειδικής νεοαγγειωσεως η οποία υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις π.χ ηλικιακή εκφύλιση της ώχρας, παθολογική μυωπία, αγγειώδεις ταινίες, ενδοφθάλμιες φλεγμονές και όγκοι, η δε τομογραφία οπτικής συνοχής είτε με το Optovue OCT είτε με το Spectralis OCT, παρέχει τις πλέον ακριβείς μετρήσεις ως προς την κατάσταση της ώχρας κηλίδος ( οίδημα, οπή ώχρας κλπ ) αλλά και στην παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της εφαρμοζόμενης θεραπείας και του πάχους του αμφ/δους στις παθήσεις της ώχρας κηλίδος ( ενδουαλοειδικαί ενέσεις. φωτοπηξία ).

Σε ιδιαίτερο χώρο εκτελούνται υπο άσηπτες συνθήκες αι ενδουαλοειδικαί ενέσεις, τις οποίες μπορεί να εκτελέση και ο ίδιος ο θεράπων ιατρός εφ’ όσον το επιθυμεί ( κατόπιν συνεννοήσεως).

Το τμήμα των Λεϊζερ είναι ιδιαίτερο.

pascalΔιαθέτει Argon Laser με το οποίο εκτελούνται οι φωτοπηξίες, Yag Laser δια την διάνοιξη του οπίσθιου περιφάκιου η ιριδοτομή, Laser δια φωτοδυναμική , ως και το τελευταίου τύπου θερμικό λεϊζερ το Pascal το οποιο επιτρέπει φωτοπηξία σε ελάχιστο χρόνο ,πράγμα το οποίο επιθυμούν ιδιαιτέρως οι ασθενείς. Επίσης στο τμήμα Γλαυκώματος υπάρχει το λεϊζερ για εκλεκτική τραμπεκιουλοτομή (LST).

Tα λεϊζερ εκτελούνται από ειδικούς ιατρούς αλλά μπορεί κατόπιν συνεννοήσεως και ο ίδιος ο θεράπων ιατρός να τα εκτελέση εφ’όσον το επιθυμεί.